Kinder- en jongerencoaching met paarden

Paarden veroordelen niet, wijzen niet af, vertellen niks door en voelen zonder woorden aan wat er in een kind omgaat. Zij zijn daarom betrouwbare maatjes voor uw kind om te experimenteren met nieuw gedrag in een leerproces.

Paardencoach Simone van der Slot heeft als jeugdzorgprofessional ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken. Kindercoaching met behulp van paarden is een laagdrempelige manier van hulp voor kinderen en jongeren die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van:

  • Sociale vaardigheden
  • Zelfvertrouwen
  • Scheidingsproblematiek
  • Faalangst
  • Ontwikkelings- en gedragsstoornissen als ADHD, Autisme, PTSS 

Bij VOEL! zijn er verschillende mogelijkheden voor kinderen en jongeren om door middel van paardencoaching geholpen te worden :

  •  Individuele sessies 

Individuele aandacht voor gevoelens, gedachten en vragen is voor een kind altijd fijn. Uw kind is van harte welkom om samen met mij en mijn dieren te komen werken aan zijn / haar ontwikeling. Er zal door de één op één setting en het intieme contact met de dieren snel een vertrouwensband ontstaan, wat het leerproces voor uw kind vergemakkelijkt. 

Samen stemmen we af waar we die dag aan willen kunnen en werken. Er is alle ruimte en aandacht voor het delen van ervaringen, gevoelens, en gedachten waardoor er flexibel en doortastend ingesprongen kan worden op actuele thema's en ontwikkelingen. 

In individuele sessies gaan we afhankelijk van de spanningsboog van uw kind 1x per week 1 uur, of 1x per twee weken 1,5 tot 2 uur aan de slag met de paarden. 

  •  Groepstrainingen met paarden 

In een groepstraining worden kinderen in staat gesteld om van elkaar te leren op het gebied van zelfvertrouwen, samenwerking en communicatie. Het groepsproces daagt uit tot het ontwikkelen van vaardigheden als assertief reageren, luisteren naar elkaar, taken verdelen, hulp bieden, op je beurt wachten etc. Ook kunnen de kinderen / jongeren elkaar tips geven. 

Agenda

Geen evenementen

Nieuwsbrief